Radial- eller diagonaldæk: vælg den rigtige løsning

Forskellen mellem diagonal og radial teknologi

Radialdækket, der blev opfundet i 1946 af Michelin, revolutionerede markedet for landbrugsdæk og gav MICHELIN® et stort forspring i forhold til konkurrenterne. Gennem årene har de nye og originale løsninger, som har set dagens lys, bekræftet Michelins førende position inden for forskning og innovation.
I dag er der udviklet en bred vifte af nye produkter i samarbejde med de største landbrugsmaskinfabrikanter som reaktion på den konstante udvikling af landbrugsteknikker.

 

RADIALDÆK

DIAGONALDÆK

Advantages of the radial tyre over the bias tyre: reduced soil compaction, improved traction in all conditions, increased durability and productivity.
Advantages of the radial tyre over the bias tyre: reduced soil compaction, improved traction in all conditions, increased durability and productivity.

Et radialdæk består af en smidig karkasse med radial opbygning.

Et diagonaldæk består af en konventionel karkasse med trådlag, der krydser hinanden.
De stive trådlag er mindre smidige og mere følsomme over for opvarmning.

Fordelene ved radialdæk sammenlignet med diagonaldæk

RADIALDÆK

DIAGONALDÆK

Dæksidens absorberinger overføres ikke til slidbanen, kontaktfladen med underlaget er stor og konstant, og hjulslippet er minimalt. Motorkraften overføres derfor effektivt med mindre påvirkning af jorden til følge.   
Takket være den smidige karkasse absorberer dækket stød, slag og ujævnheder. 

Alle dæksidens absorberinger overføres til slidbanen. Det betyder en deformeret kontaktflade og risiko for hjulslip. Kontaktfladen med underlaget er mindre, hvilket medfører, at motorkraften ikke overføres effektivt, og at jorden påvirkes mere.

På grund af dækkets stivhed absorberer det ikke ujævnheder i underlaget. Alle stød og rystelser kan mærkes af føreren og maskinen.

Valg af radialdæk til din bedrift

  • Lavere brændstofforbrug
  • Mindre pakning og beskadigelse af jorden.
  • Øget produktivitet som følge af optimal udnyttelse af maskinens motorkraft.
  • Lavere dækbudget takket være en længere levetid for dækkene.
  • Øget komfort for brugeren.
  • Lavere vedligeholdelsesomkostninger for maskinen.